Weten hogescholen en universiteiten wel wat scholieren willen?

Jongerencommunicatiebureau Nowsy deed onderzoek naar de kwaliteit van voorlichting van verschillende Nederlandse opleidingsinstituten, gezien door de ogen van hun toekomstige studenten. Want weten hogescholen en universiteiten wel wat scholieren willen? Hebben al die open dagen eigenlijk wel zin? Scholieren lijken heel goed te weten wat ze willen en voelen vooral de druk van de juiste studiekeuze.

Uit het onderzoek kunnen opleidingen een aantal interessante conclusies trekken. Waar veel opleidingen de nadruk leggen op de toekomst nà de opleiding, zijn scholieren vooral geïnteresseerd in de korte termijn. Welke lessen ga ik nu volgen, en van wie bijvoorbeeld. Daarnaast blijkt dat toekomstige studenten een duidelijke mening hebben over info-dagen en vinden ze websites maar ingewikkeld.

Deze en meer conclusies zijn terug te vinden in onderstaand whitepaper. Uiteraard lichten we de resultaten ook graag persoonlijk toe aangevuld met gerichte aanbevelingen en bespreken we graag de mogelijkheden voor aanvullend jongerenonderzoek.

Mail Mirjam Spruijt (mirjam@nowsy.nl) of Paul Sikkema (paul@nowsy.nl) om een afspraak te maken.

Bekijk en download het whitepaper hier: http://www.nowsy.nl/nowsy_whitepaper.pdf