VeVA: De Defensie MBO opleiding in samenwerking met ROC

VMBO leerlingen die hun diploma op zak hebben en dan de keuze moeten maken voor een opleiding die hun toekomstige werk en mogelijke werkgever gaat bepalen. Ga er maar aan staan. Je wilt iets doen wat leuk en gaaf is, en je ouders hameren vooral op een baangarantie daarna. Hoe combineer je dat nou?

Een vak uitoefenen onder bijzondere omstandigheden. Daar hebben we de nadruk op gelegd bij de communicatie omtrent de Veva opleiding van Defensie. En niet zo maar een vak. Monteur worden met je vmbo diploma kun je overal, maar bij Defensie doe je het onder bijzondere omstandigheden. Mooi meegenomen is ook nog dat Defensie zit te springen om vakspecialisten en de kans op een baan heel groot is. Dus een vak leren, kans op een baan en nog eens gaaf ook!!

In onze communicatie leggen we de nadruk op het verschil tussen het vak uitoefenen in het ‘gewone’ bedrijfsleven of onder de bijzondere omstandigheden bij Defensie. En in filmpjes laten we het toekomstige beroepsbeeld zien. Zo krijgt een VMBO leerling nu al een indruk van het werk dat ze straks gaan doen met het VeVa diploma op zak.