Meer betekenen voor de kinderen in Amsterdam

Liever-voor-de-klas.nl

Amsterdam is een aantrekkelijke stad voor jonge gezinnen. De stad groeit snel en goed onderwijs is daarbij essentieel. Helaas dreigt de komende jaren een groot tekort aan leraren in Amsterdam. Op sommige scholen is dit al het geval. Zowel het basisonderwijs, als het voortgezet onderwijs is hard op zoek naar nieuwe leraren.

Het onderwijs is één van de meest dankbare plekken om te werken. Je levert een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren waarvoor de wereld nog open ligt. En dat laten ze je merken ook! Ze waarderen ieder dag wat je voor ze doet. De onbevangen kinderen op de basisschool geven je complimenten die recht uit hun hart komen. Middelbare scholieren en mbo-studenten zijn minder uitgesproken, maar ook enthousiast over de inspiratie en steun die jij ze als leraar geeft. Al met al zorgen de directe resultaten van je inspanningen (je ziet kinderen en jongeren ‘groeien’), en de waardering die je van ze krijgt, ervoor dat je je als leraar na een dag hard werken heel rijk kunt voelen. Dit is de rationale die aan de basis ligt van de leraren imagocampagne ‘liever voor de klas’ voor de gemeente Amsterdam en verschillende onderwijspartners.

posters

Campagne primair onderwijs

De campagne die minimaal 2 jaar loopt, wordt uitgerold op drie communicatie-niveaus:

Touch

Op dit niveau willen we onze doelgroep emotioneren. We spelen in op de betekenis die je kunt hebben voor de kinderen van Amsterdam en laten dit zien door middel van complimenten van kinderen, recht uit hun hart. Dit deel van de campagne is zichtbaar in ‘groot Amsterdam’ via Digitale Muppies in het straatbeeld en in het openbaar vervoer. Ook via social media kanalen van de gemeente Amsterdam, de onderwijspartners en via paid kanalen komt dit beeld in de tijdlijn van onze doelgroepen.

Tell

Via de website, social media van eigen en inkochten kanalen vertellen drie leraren over hun ervaring met het onderwijs. Naast hun passie voor het vak komen ook onderwerpen als urban eduction, digitalisering in het onderwijs, werken in teams en de bijzondere kenmerken van lesgeven in Amsterdam naar voren.

rosanne

Sell

In samenwerking met de gemeente Amsterdam en de onderwijspartners ontwikkelde we de website ‘liever voor de klas’ die de potentiële leraar laat zien wat hij of zij moet doen en waar ze terecht kunnen om leraar te worden. Ook laten we zien hoe bijzonder het is om in Amsterdam leraar te zijn en les te geven en bieden we open staande vacatures om gelijk te laten zien hoeveel banen er beschikbaar zijn.

website